Choď na obsah Choď na menu
 


Informácie pre stravníkov ZŠ M.R.Š.

 

INFORMÁCIA ŠKOLSKEJ JEDÁLNE pri ZŠ F. E. SCHERERA PIEŠŤANY - 2023/2024

 

Spôsob úhrady stravného:

Na základe Vyhl. MŠ SR 330/2009 príspevok na stravovanie sa uhrádza mesačne vopred do 25.-ho dňa v mesiaci formou trvalého príkazu, internet bankingom, alebo poštovou poukážkou na č. ú. IBAN SK 52 1100 0000 0026 2173 9333 ( variabilný symbol uviesť číslo stravníka, do poznámky MENO STRAVNÍKA )

Výška úhrady za obed:

Príspevok na úhradu výdavkov na stravovanie podľa § 140  a 141 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) a o zmene s doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, bude uhrádzať rodič podľa podmienok určených vo Všeobecne záväznom nariadení Mesta Piešťany č.2/2023.

Základné školy - finančný limit na nákup potravín - 3. pásmo

                               výška finančného limitu + réžia              SPOLU:           dotácia na stravu:       rodič hradí:

Obed 1. stupeň                      1,70 €               + 0,80 €              2,50 €                    2,10 €                         0,40 €

Obed 2. stupeň                      1,90 €               + 0,80 €              2,70 €                    2,30 €                         0,40 €

Podľa zákona č. 544/2010 Z.z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVR SR, dieťa má nárok na stravu za poplatok znížený o dotáciu, (dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa) iba v prípade, ak sa zúčastní výchovno-vzdelávacieho procesu v základnej škole a odobralo stravu. Na základe uvedeného zákonný zástupca dieťaťa berie na vedomie, že je povinný v prípade neúčasti svojho dieťaťa na vyučovaní, dieťa zo stravy včas odhlásiť, alebo uhradiť plnú výšku príspevku na stravovanie.

Pri úhrade príspevku na stravovanie poštovou poukážkou je potrebné ústrižok o zaplatení odovzdať do kancelárie ŠJ najneskôr do 29. dňa v predchádzajúcom mesiaci, aby bolo možné stravu poskytnúť od prvého dňa v nasledujúcom mesiaci.

Rodič je povinný stravníka prihlásiť alebo odhlásiť najneskôr do 13.oo hod. deň vopred.

Odhlásenie je možné: online na www.skolska-jedalen-zs-f-e-scherera.estranky.sk, alebo mobilom na č. 0910 102 927 ( aj formou sms )

Jedálny lístok k nahliadnutiu je na stránke školskej jedálne, ako aj na stránke ZŠ F. E. Scherera.

Za neodobratú alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje.

Preplatky stravného sú odpočítavané v platbe stravného na nasledujúci mesiac ku dňu, ku ktorému sú vystavované poštové poukážky na nasledujúci mesiac.

Vyúčtovanie preplatkov, ktoré vzniknú pri platbách trvalým príkazom sú realizované na konci školského roku priamo na účet, z ktorého boli platby uhrádzané. 

Každý stravník sa pri obede preukazuje čipom, na základe ktorého mu je vydaný obed. Identifikačný čip stravníka stojí 3 €, náhrada za stratené čipy sa neposkytuje, čip je majetkom stravníka.

Ak dieťa neodoberie stravu z dôvodu, že Mesto Piešťany, ako zriaďovateľ nezabezpečil diétne jedlo podľa osobitného predpisu dieťaťu, u ktorého podľa posúdenia ošetrujúceho lekára zdravotný stav vyžaduje osobitné stravovanie, poskytnutú dotáciu na podpory výchovy k stravovacím návykom dieťaťa, dotácia na stravu sa vyplatí rodičovi dieťaťa alebo fyzickej osobe, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu. / zápisný lístok, návratka na dotáciu, potvrdenie od špecialistu lekára /

Ak platba za stravné nebude uhradená včas, vedúca školskej jedálne nie je povinná poskytnúť stravu v príslušnom mesiaci, tomuto stravníkovi bude stravné dočasne pozastavené až do uhradenia platby.

Vedúca školskej jedálne nie je povinná Vás na meškajúcu platbu telefonicky upozorniť.

Mať uhradené stravné včas, je povinnosťou rodiča, resp. zákonného zástupcu dieťaťa!